pozdravljeni
pred dvemi leti sem dobil težave z anksioznostjo in tesnobo. Imel sem panične napade, tahikardije, visok RR, stiskanje v prsih... Leto dni jemljem antidepresive sicer se je stanje izboljsalo ni pa še povsem top. Hodil sem tudi na psihoterapije. Povisan krvni tlak mam od vedno, od kar vem zase..leto in nekaj ze jemljem antihipertenzike. Star sem 23let, ne kadim, ne pijem alkohola niti kave (sprozi mi napade anksioznosti). Opustil sem vse razvade. GIbam se redno, nisem športnik vendar se veliko gibam na svezem zraku, hodim, rolam, dvigujem vtezi, v gore...imam ksno kilco viska ma ni hudo.

problemi so sledeci...
ne glede na kolicino in kvaliteto spanca sem vedno utrujen. ZJutraj ko se zbudim imam še nekaj energije da nardim par stvari (učenje, rekreacija, šport...) cez par urc pa mi energija hitro pade in moram it pocivat.. popoldne spim vsak dan (2-3h) brez tega ne gre. Prav tako se ne pocutim kot bi se mogel. Nekaksno splosno slabo pocutje (tezko razložim), pogosti glavoboli, srbeče lasišče, pogosta vnetja žrela, tesnoba...podocnjake imam hudo izrazite da je ze groza. Simptomov je vrjetno še ma se niti ne spomnem zdej. ugl, nevem vec kaj nardit probal sem že res čisto vse mogoče kar se da, obupujem. Kri sem dal že dosti krat vse bp. Eritrocite mam povisane (nisem kadilec), drugo vse štima.. šcitnica tudi bp. V mladosti sem imel.probleme z zamascenosjo jeter. Encimi.niso.bili ok in nevem kaj je se bilo (je mozno kej v povezavi s tem?).
Ne.pocutim se kot mladenic, kot sem se nekoč, vendar kot neki penzioner ki ma za it pod cipreso vsak čas. Delam tudi z težavo. Včasih me že 4urni delovnik utrudi do amena.(kelnarim)

Osebna dr. me tudi.ne jemlje neki resno baš.

Drugače, kar se tiče družbenega življenja sem zelo aktiven, hodim ven, občasno kšna žurka v izi, druženje vse štima, spolnost tudi.

Pa še to; v zadnjih nekaj tednih sem opazil ko neke mehurčke na robu jezika ne bolijo ne nič ma sigurno je nekaj kar nebi smelo bit tam.

Ugl to je to pun k vsega..se kej bi lahko dodal ma je ze dovolj...prosim za kakšen nasvet. Rad bi se rešil tega in živel vsaj pol toliko kod sem pred dvemi leti/dvemi leti in pol..imam veliko volje do vsega tako da ne pisarit da je neka depra bla bla..menim da je vzrok fizične narave glede na to, da sem psiho nekako uredil, po drugi strani pa bi krvni testi valjda kaj pokazali.

Lep pozdrav z obale
06. januar 2022
... kaj pa če so razlog zdravila, zagotovo imajo stranske učinke?
06. januar 2022
ja možno.bi blo da antidepresivi povzročajo taksne stvari ja nevem..tiste za tlak dvomim..se bom posvetoval z psi. dr. hvala!
06. januar 2022
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg