Pobudnike akcije Rešimo Slovenijo bo pred začetkom shoda, začel se bo ob 17. uri, sprejel predsednik državnega sveta Alojz Kovšca, ob 16. uri pa bo v frančiškanski cerkvi na Prešernovem trgu maša za domovino, je naznanil predsednik SLS-a Marjan Podobnik.

Prihod na shod iniciativ in političnih strank desnega političnega pola so poleg pobude Rešimo Slovenijo pod vodstvom nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja najavile številne civilne iniciative, med njimi za zaščito podeželja pred napadi zveri, za ustrezno traso tretje razvojne osi, za zaščito Moravške doline, za zadostno količino pitne vode za slovensko Istro, za kakovostno javno televizijo in civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Beli krajini. Sodelovala bosta tudi Zbor za republiko in Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve.

Od parlamentarnih političnih strank bo na protestu sodeloval SDS. V koaliciji pa shodu ne posvečajo velike pozornosti. Opozarjajo, da je naloga političnih organizacij, da izzive rešujejo v državnem zboru in ne na ulici. Levica pa meni, da gre za shod propadlih politikov slovenske desnice.

Podobnik pričakuje, da bo z različnih koncev Slovenije v prestolnico pripotovalo več kot deset avtobusov, verjetno tudi več kot 15, skupno pa pričakuje vsaj 1.000 udeležencev shoda. Kangler je sicer v septembrski napovedi shoda zatrdil, da bo shod miren, udeleženci pa bodo po vzoru protestnikov iz tujine nosili rumene jopiče z napisom Rešimo Slovenijo.

https://www.rtvslo.si/slovenija/resimo-slovenijo-protestni-shod-civilnih-iniciativ-in-politicnih-strank/501807
10. oktober 2019
Predlagam, da se naredi nov TV reality show z zgornjim naslovom
10. oktober 2019
2 propadla politika kangler in podobnik in njun stric iz ozadja janez nas bojo popeljali v lepšo prihodnost
10. oktober 2019
o bog pomagaj
11. oktober 2019
slovenska politika ...
13. oktober 2019
tonemo vsak dan bolj
14. oktober 2019
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg