glede na to, da je pust pred vrati, a krofe sami spečete al kupite? Kakšen dobr recept?
28. februar 2019
28. februar 2019
253 g ostre moke

- 253 g gladke moke

- 2,5 dcl toplega mleka

- 2 zvrhani žlici sladkorja

- 0,5 dcl olja

- žlica kisle smetane

- vanilin sladkor

- limonina aroma

- 30 g svežega kvasa

- 4 rumenjake

- 3 žlice ruma

- ščepec soli


. Priprava kvasnega nastavka: Mleko rahlo segrejte, nato vanj nadrobite kvas. Dodajte žlico sladkorja in žlico moke, premešajte ter počakajte, da se kvas aktivira in naredi veliko gobo.

2. Moko presejte in ki dodajte preostale sestavine, ki jih med seboj zmešate s kuhalnico ali robotskim mešalnikom. Mi smo uporabili slednjega. Testo bo sprva precej lepljivo, a ne skrbite, tako je prav. Ko ga boste zvrnili na pomokano desko in ga nežno pregnetli, vas bo razveselil s popolno podobo. Pri tem naj vas vodi misel, da testa ne smete predolgo in premočno gnesti.

3. Sedaj testo pokrijte s krpo in počakajte, da se podvoji.

4. Vzhajano testo na kratko pregnetite. Sonja svetuje, da ga nato razdelite na 10 enakih delov iz katerih oblikujete kroglice. Slednje razvrstite na pomokano površino, pokrijte s krpo in počakate 30 minut, da se podvojijo.

Mi smo se izdelave lotili malce drugače. Testo smo na debelo razvaljali, nato pa z modelčkom oblikovali kroge. Tudi slednji so zelo lepo vzhajali in kar ne najpomembnejše, sama priprava pa je sila preprosta.

5. Peka krofov: V posodo nalijte olje in ga segrejte do primerne temperature – vanj potopite držalo kuhalnice, ko se bodo okoli ročaja nanizali mehurčki, bo olje dovolj segreto. Krofe polagajte v olje z vzhajano stranjo navzdol, nato pa posodo prekrijte s pokrovko. Ko boste krofe obrnili, nadaljujte peko v odkriti posodi. Ocvrte krofe položite na papirnato brisačo, ki bo vpila odvečno maščobo.

6. Krofe lahko seveda napolnite z marmelado in jih potresete s sladkorjem v prahu.
28. februar 2019
ma ne vem če se sploh splača delat jih doma, glede na to kakšna je cena njih okrog pusta zelo nizka
01. marec 2019
sam domači so pa le domači, pa veliko krofov vam želim
02. marec 2019
prevec krofov blo
03. marec 2019
na Twitterju jih testira Nataša Briški
https://twitter.com/DC43/status/1101839119586598912
04. marec 2019
vsak nov k ga proba je na prvem mestu
04. marec 2019
js grem kr v trgovino, manj pacanja in use
04. marec 2019
joj danes ko sem prišla na šiht, cela škatla krofov
05. marec 2019
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg